30.1.2013

Kotiloma peruttu

Eilen pääsimme vihdoin käymään lääkärissä. Kävimme läpi koko päihdehistorian ja poikani jälleen kerran avoimesti jaksoi vastata lukuisiin kysymyksiin. Minulle tärkeinpään kysymykseen "miksi?", ei ole vastausta. Saanko sitä koskaan? En tiedä.

Lääkäri oli miellyttävä ja hyvin ammattitaitoinen. Hän on pitkään tehnyt töitä nuorten huumeiden käyttäjien parissa ja tiesi mitä sanoa, mistä puhua. Hän kehotti meitä varaamaan ajan A-klinikalta. Nuorten psykiatrinen poliklinikka ei ole oikea paikka tässä kohtaa. He todennäköisesti käännyttäisivät meidät juuri tuonne A-klinikalle....Joten turhaan jäädä odottamaan ja jonottamaan väärään paikkaan. A-klinikallakin on tarjota apua myös masennukseen. Siellä hoidetaan ja otetaan huomioon kokonaistilanne, mikä onkin erittäin tärkeää. Luulen ettei masennus poistu ennen kun huumeiden käyttö loppuu, mutta huumeiden käyttö ei lopu ennen kun masennus poistuu....

Uniongelmiin lääkäri määräsi Ketipinor-lääkettä. Viime yön poika oli nukkunutkin kuin tukki, 12h ilman heräämisiä! Uni on nyt kovin tärkeää ja olen iloinen siitä, että tuohon ongelmaan olemme nyt saaneet apua.

Tänään olivat ohjaajat keskustelleet poikani kanssa tuosta kannabiksen polttelusta kotilomalla. ( Sunnuntainahan jäi siitä minulle kiinni ). Poika oli myöntänyt polttaneensa jokaisella kotilomalla.....Miksi? Koska se ei ole mikään ongelma hänelle. Pojan mielestä n. 5 grammaa kukkaa/päivä on ihan ok, ei syytä huoleen.
Erittäin vilkkaan aineenvaihdunnan vuoksi seulat ovat olleet negatiiviset. Eli vaikka poika polttaa esim. pe-su välillä, niin tiistai-aamuna otetut seulat eivät näytä enää totuutta! Kurjaa!!! Nyt sekin lohtu on mennyttä....En voi ikinä enää saada seuloillakaan varmuutta mistään :(
Mutta jos poikaan on uskominen, niin mitään muita aineita hän ei ole käyttänyt. Vahvemmat aineet hän aikoo kuulema jättää pois, syyksi oli sanonut, että äiti oli niin järkyttynyt noista, ettei hän halua järkyttää minua enempää....
Mutta totuushan on se, että niin kauan kun poika käyttää MITÄÄN aineita / lääkkeitä väärin, olen rikkinäinen.

Viikonlopuksi pojan piti tulla kotiin, mutta eilen minulle soitettiin ja kysyttiin minun mielipidettänikin asiassa. Olin sitä mieltä, että säännöt on säännöt ja poika on tiennyt, että jos mokaa lomilla, ne perutaan. Halusin siis, ettei poikaa päästetä nyt kotiin. Sehän olisi muuten aivan selvä viesti aikuisilta, että terve menoa vaan- mukavaa pilveä! Juu ei. Parempi on pitää poika nyt laitoksessa, on siitä rangaistus mielessä hyötyä tahi ei.


7 kommenttia:

 1. Arvostan todella paljon ajatusmaailmaa ja sinua äitinä. Olet tehnyt aivan oikein, kun et ole antanut lupaa kotilomaan.
  Syytä poikasi päihteiden käyttöön et välttämättä ikinä saa tietää ja se on varmasti raastavaa.
  Mutta muista, että olet vahva nainen ja äiti ja ajattelet selvästikin poikasi parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi Arina! Parhaani olen aina yrittänyt ja nyt on kurja mieli siitä, ettei se rakkaus riittänytkään...Taisteluni kuitenkin jatkuu ja toivon, että poika itse sisäistäsi tämän ongelman.

   Poista
 2. Anonyymi1/2/13 09:17

  Tuo 5 grammaa kukkaa kuulostaa aika hurjalta ollakseen totta. Olen kuullut, että kovimmilla polttelijoilla voi mennä 5-10 grammaa päivässä. Tämän toleranssin saavuttamiseen kuitenkin vaaditaan vuosien päivittäinen polttelu ja siltikkin käyttäjästä näkee, että käy varsin hitaalla.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi1/2/13 11:06

  1-2 g maksaa katukaupassa 20e. Kuulostaa aika suurelta määrältä siis tuo 5g. Kannabista ei siis kukaan kyllä ilmaiseksi mistään saa, koska siinä liikkuu suuret rahat.

  VastaaPoista
 4. Kiitos viesteistä! Päätin tehdä tästä aiheesta ihan oman päivityksen ja kerron mitä tästä tällä hetkellä tiedämme.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi5/8/13 09:53

  Miksi nuorelle ihmiselle pitää syöttää neutoleptejä nukkumiseen?! Vähemmälläkin luultavasti pääsisi.... Huh.

  VastaaPoista
 6. Ajattele valoisasti, ei mene montaa vuotta kun kannabis laillistetaan, eikä siitä voi enää rangaista. Toivon että poikasi polttelu kohtuullistuisi koska haittana siinä on valtava rahan palaminen. Toivon todella että kovat ja vaaralliset aineet jäisivät pojaltasi pois.

  Positiivista tässä on että polttelu ei ole yhtä haitallista kuin alkoholi. (ei mustelmia, perheväkivaltaa)

  VastaaPoista