2.1.2013

Pysäytys. Stoppi.

Eilen jätin sinut laitoshoitoon. Paikka on alaikäisille tarkoitettu arviointi-/ pysäytyspaikka. Yhteinen tekijä kaikilla on huumeiden käyttö ja/tai lääkkeiden väärinkäyttö.
Ajatukseni on koko ajan luonasi. Miten pärjäät? Miten olet nukkunut yösi? Onko sinulla ikävä kotiin? Pää täynnä ajatuksia ja kysymyksiä.
En tiedä haluatko että soitan jo tänään, vai pidätkö sitä nolona. Päätän olla soittamatta. Soitan vasta huomenna. Olet onneksi turvassa. Pois maailman pahuuksista. Sillä lohdutan itseäni. Puhdistut, kaikki paska elimistöstäsi poistuu.
Saat tilaisuuden aloittaa alusta. Aloittaa nuoruuden puhtaana, puhtaalta pöydältä. Toivon, että haluat sitä. Toivon, että jaksat taistella.

Rukoilen paljon. Rukoilen, että Jumala antaisi sinulle voimia ja auttaisi sinua. Olet minulle niin rakas. Minulla on ikävä!

Lauantai 29.12.12

Tänään soitin sinulle ja kuulin, että sinulla on kova ikävä sekä minua että iskää. Haluat kotiin. Sydämeni murtui, rupesin itkemään. On vaikea puhua puhelimessa, vaikea koittaa sanoa  kaikkea sitä mitä tahtoisi sanoa. Toivon, että tiedät kuinka sinua rakastan, vaikken pystynyt sitä nyt sanomaan. Tahdon sinut kotiin. Tiedän, että isäsikin ikävöi ja kaipaa, vaikkei hän ehkä osaa tunteistaan ääneen puhua. Hänkin rakastaa sinua yli kaiken. Olemme molemmat tukenasi.

Maanantaina aamuyöllä herään hirveään vapinaan. Käteni ja vartaloni tärisevät, minulla on kylmä. Laitan valot päälle, mutta näen käteni aivan vakaina, mikään ei oikeasti vapise. Näen silmissäni poikani ja ymmärrän, että tunnen jotain sellaista, mikä kuuluu hänelle. Olen varma, ettei hänellä ole hyvä olo, ehkä vierotusoireet ovat alkaneet.
Tuollaisia tuntemuksia minulle tulee useinkin. Ne ovat joko näkyjä tai tunteita. Se on jokin "kyky" mitä en osaa selittää muille enkä itselleni. Mutta niin nytkin, olin varma, että tuo olotilani liittyi poikaani.

Aamulla soitan hänelle ja kuulen heti hänen äänestään, ettei kaikki ole niin hyvin kuin ensimmäisinä päivinä. Hän on kireä ja harvasanainen. Ei puhu ikävästä, sanoo vaan, että tahtoo pois. Yritän lohduttaa häntä ja kertoa kuinka aika lopulta aina menee pian ja tulee sekin hetki kun kotilomaviikonloppu on edessä.
Tiedän, että vaikeat vierotuspäivät ovat alkaneet. Tekee mieli tupakkaa ja elimistö huutaa lisää kannabista, on taistelun aika!

Uuden Vuoden yö klo 00.12

Saan puhelimeeni tekstiviestin. Poika on ottanut hatkat. Sydämeni lähes pysähtyy.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti