20.3.2013

"Et voi tehdä tätä mulle"

Pojallani olisi ollut Stopparia jäljellä tasan kaksi viikkoa ja sen jälkeen oli tarkoitus palata kotiin. Tuosta parista viikostakin suurimman osan hän olisi saanut olla kotilomilla. En pysty käsittämään kuinka tärkeää tuo kannabis hänelle on! On pakko uskoa, että se menee k a i k e n edelle. Millään ei ole väliä, kunhan saa pössytellä pilveä!
Muutaman pettyneen sanan sanoin pojalle puhelimessa ja tokaisin että teit sitten valintasi- pysy nyt sitten siellä suljettuna kunnes täytät 18v. "Et voi tehdä tätä mulle", vastasi hän. Löin luurin korvaan. Noh, tuohon täysi-ikäisyyteenkään ei mene enää kuin kuukausi. Sen jälkeen hänelle koittaa vapaus.

Kaikki on sekaisin. Tunteet myllertää laidasta laitaan. Kyyneliä näyttää riittävän, vaikka joskus jo luulin itkeneeni itseni kuiviin.

7 vuorokautta Stoppari pitää poikaa sisätiloissa. Liikkumisen rajoitus astui taas voimaan, eli poika tipahti ykköstasolle jälleen. Mutta sen jälkeen kaikki on minusta kiinni....Otanko pojan viikon päästä taas lomille? Otanko kahden viikon kuluttua? Ja tärkein kysymys : Mitä sitten kun hän pääsee kokonaan kotiin...Hän asuu kotona kunnes löytää oman asunnon itselleen. Miten voin elää hänen kanssaan saman katon alla, tietäen ettei hän elä ilman päihteitä? Kodissani on säännöt, joita hänen on noudatettava. Mutta jos homma ei toimi, mitä sitten? Tiedän, etten koskaan voisi rakasta lastani heittää kadulle. Siihen minulla tuskin koskaan olisi sydäntä.
Mutta jos hän jatkaa itsekeskeistä elämäänsä, välittämättä muista perheenjäsenistä, niin jotainhan ON tehtävä!

Kuulin ohjaajalta tänään, että poika on ollut kovin hiljainen. Pohtii kuulema sitä, kuinka ihmeessä seulat oli positiiviset, vaikka hän poltti vain vähän?!
Toivoisin hänen miettivän ihan jotain muuta......

8 kommenttia:

  1. muista rakastaa myös itseäsi. oletko katsonut sellasta ohjelmaa kuin intervention. kannattaa. näät sen ihan youtubesta. siinä kaikki huumeiden käyttäjästä välittävät ihmiset kirjottavat käyttäjälle kirjeen ja kertovat kuinka paljon häntä rakastas. ja lopuksi mitkä ovat seuraamukset, jos hän ei lopeta tai mene hoitoon.

    muista myös että. esimerkiksi kerran kuussa pilvenpoltti ei ole paha asia. mutta esim. kerran päivässä on.. joskus poikasi saattaa osata polttaa fiksustikkin, vaikkei vielä olekkaan varmaan se hetki tuollaaisen sekakäyttö koukun jälkeen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      En ollut tuosta ohjelmasta kuullut, mutta nyt katselin monta pätkää youtubesta- kiitos tiedosta!! Koskettavia tarinoita.

      Poista
  2. Kadulle heittäminen ei varmasti ole ratkaisu. Mutta ehkä pojan on hyvä siirtyä itsenäiseen elämään eli omaan talouteen, jos hänen valintansa ovat aivan ristiriidassa sinun arvojen kanssa. Tukea ja yhteyttä ei sen vuoksi tarvitse lopettaa, mutta yhteytenne voi säilyä parempana, jos ette koko ajan ole samassa talossa törmäyskurssilla keskenänne.
    Ole kuitenkin luottavaisella mielellä, koska kukaan ei tiedä mihin elämä meitä johdattaa. Emme voi hallita toistemme polkuja, hyvä jos edes omaamme.

    VastaaPoista
  3. jos vaan jaksat niin kiinnostaisi pieni tilannepäivirys

    VastaaPoista
  4. Parempi se kannabis kuitenkin kuin akoholi. Kannabis ei kuitenkaan ole mikään vaarallinen päihde eikä siitä seuraa kauheesti haittoja enään tossa iässä, saatta kyllä passivoittaa jos aamusta iltaan polttelee :/ Ite olen poltellut teini-iästä lähtien aina iltasin, lähes tulkoon joka päivä ja käyn silti töissä eikä se ole vaikuttanut näin 8 vuoden jälkeen muuhun kuin lähimuistiin. Tsemppiä silti!

    VastaaPoista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista